Ajankohtaista

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu koko kuntasektorilla, mutta HALUTESSASI voit 1.6. alkaen tehdä ylityötä, lisätyötä tai vaihtaa vuoroa. Työnantaja ei voi määrätä sinua vaihtamaan työvuoroa tai tekemään ylityötä.
Lakko 2 PERUTTU (19.4.2022)
Keskiviikkona alkavaksi ilmoitettu hoitajalakon toinen vaihe on peruttu. Tehyn ja SuPerin hallitukset kokoontuivat tänään toteamaan, että tilanne edellyttää järeämpiä työtaistelutoimia, koska lakko on murrettu peruspalveluministeri Aki Lindénin johdolla valmistellun hoitajien pakkotyölain seurauksena. Ministeri asettui pakkotyölailla työantajan puolelle jo ennen ensimmäisen lakon alkamista. Tänään on selvinnyt, että laki etenee.
Ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyi tänään kello 6:00
Tehy ja SuPer vahvistavat uuden ajankohdan TEMin siirtämälle toiselle hoitajalakolle. Lakko alkaa keskiviikkona 20.4.2022 klo 6 ja päättyy keskiviikkona 4.5.2022 klo 6. Sovittelulautakunnalle annettiin näin lisää aikaa.
Eiliseen 5.4. jäseniltaan Teamsin kautta osallistuneet voivat käydä yhdellä ilmaisella lounaalla Mediwestissä. Ilmoita kassalla nimesi ja tilaisuus, johon osallistuit. Tämä etu on voimassa 6.5. saakka.
Ammattiosasto järjestää työtaistelua koskevan jäsenillan Mediwestin auditoriossa tiistaina 5.4.22 kello 17. Pizzabuffet ja kahvitarjoilu kello 16.30 alkaen. Tilaisuuteen voi osallistua myös Teams-yhteydellä. Agendalla ajankohtainen tilanne työtaistelussa. Paikalla ammattiosaston toimijat ja järjestöasiantuntija Tehyn Seinäjoen aluetoimistolta. Ilmoittautuminen Mediwestiin päättyy ruokailun takia to 31.3. kello 13 mennessä. Teams-ilmoittautuminen päättyy ma 4.4. Täytä ilmoittautumislomake ja tule mukaan jäseniltaan! Tämä on todellakin #MeidänKaikkienAsia
Tehy ja Super ovat julistaneet uuden ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille 25.3. kello 15.00 - 31.3. klo 23.59.
Tehy maksaa lakkoavustusta, jonka suuruus on 140 € lakkopäivä. Avustusta maksetaan jokaiselta viikonpäivältä, jolloin lakossa olevalla ei ole palkkatuloa lakon kohdeorganisaatiosta. Katso tarkemmat ohjeet lakkoavustuksesta oheisesta lakko-oppaasta.
RSS ATOM