Ammattiosastomme

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ammattiosasto koostuu seitsemästä pienemmästä ammattiosastosta jotka syyskokouksissaan 2022 päättivät yhdistyä kahdeksi isommaksi ammattiosastoksi. Toiseen ammattiosastoon liitettiin Etelä-Pohjalaisissa kunnissa työskentelevät tehyläiset ja toisessa olemme me hyvinvointialueen tehyläiset.

Ammattiosaston kotipaikka on Seinäjoki ja sen toiminta-alueena on Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue. Ammattiosaston tarkoituksena on koota toimialueensa terveydenhuoltoalan koulutuksen saaneet henkilöt ammattiosaston jäseniksi terveyden- ja sosiaalihuoltoalan ammattijärjestö Tehy ry:n piiriin sekä toimia Tehyn sääntöjen ja päätösten mukaisesti.

Ammattiosaston tavoitteena on toimia jämäkkänä paikallisena edunvalvojana ja panostaa jäsentoimintaan koulutuksen ja virkistystoiminnan kautta. Henkilökunnan eläköitymisen takia uuden tehyläisen henkilökunnan rekrytointiin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Henkilökunnan työssä viihtymiseen, jaksamiseen ja työolojen parempiin vaikutusmahdollisuuksiin tulisi kehittää toimenpiteitä.